Bentley Motors планира да инвестира 2.5 млрд. паунда (около 3.4

...
Bentley Motors планира да инвестира 2.5 млрд. паунда (около 3.4
Коментари Харесай

Bentley ще инвестира 3.4 млрд. долара, за да предлага само електромобили

Bentley Motors възнамерява да влага 2.5 милиарда паунда (около 3.4 милиарда долара) в идващото десетилетие, с цел да се трансформира в марка, която предлага единствено електрически автомобили до 2030 година, осведоми автопроизводителят със 102-годишна история.

Инвестициите ще включват развойна активност и обилни усъвършенствания на единствената индустриална база на Bentley в Крю, Англия до 2032 година

Bentley, която е благосъстоятелност на немския автопроизводител Volkswagen, разгласи таргета си за електрификация през 2020 година като съществена част от проекта си за бизнес промяна “Beyond100”, който включва и реализиране на въглеродна индиферентност до 2030 година Сега обаче за първи път разкрива каква сума ще влага.

Първият електрически автомобил на Bentley се чака да слезе от поточната линия през 2025 година, съгласно компанията.

Промяната е сериозна за автопроизводителя, който е прочут със суперлуксозните си возила с 8 и 12-цилиндрови мотори, които могат да костват милиони долари.

В момента Bentley предлага хибридна версия на своя SUV модел Bentayga на цена от 160 000 $.

Компанията регистрира рекордни продажби във втора поредна година. Тя разгласи, че е продала 14 659 автомобила през предходната година, което бе с 31% повече спрямо регистрирания връх по продажби през 2020 година Рекордните продажби бяха реализирани в интервал, в който автомобилната промишленост в международен мащаб изпитваше усложнения с веригите на доставки и по-конкретно с дефицита на полупроводници, написа CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР