Бенфика винаги е вярвала, че може да победи Аякс в

...
Бенфика винаги е вярвала, че може да победи Аякс в
Коментари Харесай

Треньорът на Бенфика е вярвал в успеха над Аякс

Бенфика постоянно е вярвала, че може да победи Аякс в Шампионската лига, съобщи старши треньорът на отбора Нелсон Верисимо.

Дарвин Нунес донесе успеха с 1:0 за португалския клуб в реванша в Амстердам и класиране на четвъртфиналите с общ резултат 3:2.

Резултатът е разочароващ за Аякс, който завоюва всичките шест мача в груповата фаза и доминираше в първия мач против Бенфика в Лисабон предишния месец, като два пъти повеждаше в резултата, само че срещата приключи 2:2.

Шампионът на Нидерландия контролираше тотално играта и в реванша, само че загуби с единствения прецизен удар на Бенфика във вратата.

" Когато ни се падна Аякс за противник знаехме, че ще имаме доста сложна задача, само че в никакъв случай не спирахме да имаме вяра, че е допустимо да спечелим. Беше сложен мач, Аякс е един от тимовете в Европа с най-хубаво качество в офанзива. Тук не можахме да играем по метода, по който искахме, само че в случай че не се получи по един метод, би трябвало да намериш различен ", разяснява Верисимо.

" Трябваше да бъдем постоянни в отбраната и да се възползваме от обстановките. Това и направихме ", добави той.

Класирането за четвъртфиналите частично избавя сезона за Бенфика, който е на трето място в класирането на португалското състезание, на 12 точки от върха.

" Наясно сме, че Шампионската лига е един тип избавление за нашия сезон. Първоначалната ни цел беше да стигнем до елиминациите в шампионата, а в този момент от нас зависи да продължим фантазията на Бенфика ", сподели Верисимо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР