Бен Аскрен претърпя първата си професионална загуба в UFC 239

...
Бен Аскрен претърпя първата си професионална загуба в UFC 239
Коментари Харесай

Тайрън Уудли смята, че загубата на Аскрен ще го превърне в по-добър боец


Бен Аскрен претърпя първата си професионална загуба в UFC 239 по допустимо най-ужасяващия метод. В началото на борбата си против Хорхе Масвидал, съперникът пробяга дистанцията сред двамата и нанесе тъкмо летящо коляно, което незабавно нокаутира „ Фънки “. Официалното време, което беше нужно на Масвидал, с цел да бъде комплициран завършек на дуела бе пет секунди.

Очевидно това не беше методът, по който Бен Аскрен смяташе, че борбата ще се развие. Но съгласно неговия другар и някогашен първенец в полу-средна категория - Тайрън Уудли това ще направи Аскрен единствено по-добър войник отсега нататък.

“Поговорих с него малко. Той е твърд състезател… просто ревизирах по какъв начин е здравето му и го оставих намира. Всички би трябвало да се оправяме с уроците по собствен личен метод. Ако не научите нищо от това, то се трансформира в загуба, тъй че аз не мога да му оказа помощ да научи урока, от който се нуждае. Мисля, че ще му се наложи да се усеща малко зле, да се огледа в огледалото и да си каже… “По дяволите, това е действителността. " Какъвто и урок да получи от случката, мисля, че ще го направи по-добър човек и по-добър войник. " описа Уудли.

Въпреки, че както Уудли, по този начин и техния треньор Дюк Руфъс считат, че тази загуба ще се отрази положително на развиването на Аскрен, няма по какъв начин да знаем какви ще бъдат следствията след този в действителност сериозен свършек на втория му UFC дуел. Остава да изчакаме и да забележим по какъв начин ще се бие Бен Аскрен по време на идващото си предизвикателство в най-голямата ММА организация в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР