Белодробната болница във Варна може да остане без електрозахранване от

...
Белодробната болница във Варна може да остане без електрозахранване от
Коментари Харесай

Спират тока на тубдиспансера във Варна от декември?

Белодробната болница във Варна може да остане без електрозахранване от началото на декември месец поради неплатени отговорности към ЕНЕРГО-ПРО . Към момента дългът на болничното заведение доближава близо 80 000 лв..

От сдружението предизвестяват за това и медиите, откакто са изпратили следващото напомнително писмо до шефа на здравното обвързване.

В него сдружението показва график на идно през декември спиране на електрозахранването, в случай че сумата не бъде изплатена, както и припомня за нуждата болничното заведение да има обезпечено самостоятелно и без значение електрозахранване за специфичните съоръжения и животоподдържащи системи. Нужно е да се направи инспекция на тези уреди.

Предишното напомнително писмо на ЕНЕРГО-ПРО е от 7 ноември, като преди този момент е известена и община Варна и Общинския съвет на Варна. Писмото е с дата 3 ноември 2022, а от електроснабдителното сдружение показват и входящия му номер, защото са чули съветници от Варна да декларират, че не са наясно с казуса на тубдиспансера.

Уведомени са още и Министерски съвет, Министерство на здравеопазването, Министерство на енергетиката, КЕВР, ДАНС, Областна администрация Варна, РД Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Припомняме, че при започване на тази година алармираха за сериозен проблем с неизплащане на заплати в продължение на месеци точно в тази болница.

" Поддържането на висока задлъжнялост и съществуване на несъбрани суми за предоставяните от ЕНЕРГО-ПРО услуги, даже и за обекти в опазването на здравето, слагат в сериозна ликвидна заплаха активността на компанията и постановат предприемане на тази последна мярка. При в това време намиране на решение с възходящия дълг, в това число при сключване на съглашение за разсрочено заплащане, сдружението има подготвеност да анулира плануваните дейности за събиране на непогасените длъжен ", декларират в умозаключение от ЕНЕРГО-ПРО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР