Белият дом съобщи за отделните разговори на Байдън със западните

...
Белият дом съобщи за отделните разговори на Байдън със западните
Коментари Харесай

Байдън обсъди с папата и западни лидери ситуацията в Близкия Изток

Белият дом заяви за обособените диалози на Байдън със западните водачи, Нетаняху и папа Франциск на фона на възходящите опасения, че войната сред Израел и Хамас може да прерасне в по-широк близкоизточен спор.

 

Малко по-късно водачите на Съединени американски щати, Канада, Франция, Германия, Италия и Англия разгласиха взаимно изказване. В него те подчертаха поддръжката си за Израел и правото му да се пази, само че също по този начин го приканиха да съблюдава интернационалното филантропично право и да пази цивилното население.

 

Те също по този начин приветстваха освобождението на двама заложници и приканиха за незабавното освобождение на всички останали заложници и се ангажираха да работят с сътрудниците в района, с цел да предотвратят разпространяването на спора.

 

От Белия дом прецизираха, че в телефонния си диалог Байдън и папа Франциск са разискали " нуждата да се предотврати ескалацията в района и да се работи за реализиране на дълготраен мир в Близкия изток ".

 

По-рано от Ватикана оповестиха, че диалогът, който е траял към 20 минути, " се е фокусирал върху конфликтните обстановки в света и нуждата да се намерят пътища към мира ".

 

Не е ясно за какво диалогът на Байдън със западните водачи не е включвал Япония, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР