Белият дом съобщи днес, че САЩ са готови да започнат

...
Белият дом съобщи днес, че САЩ са готови да започнат
Коментари Харесай

САЩ са готови да започнат ваксинация срещу COVID-19 при 5-11-годишни деца

Белият дом заяви през днешния ден, че Съединени американски щати са подготвени да стартират да имунизират децата на възраст 5-11 години против COVID-19 още от идващия месец. Това значи, че още 28 милиона американци ще се имунизират.

" Усилията ни в региона на планирането значат, че ще сме подготвени да стартираме да слагаме ваксини в дните след окончателната рекомендация на Центъра за надзор на болесттите ", съобщи Белият дом.
 Кремъл изиска от руснаците да бъдат „ по-отговорни “ с имунизирането Кремъл изиска от руснаците да бъдат „ по-отговорни “ с имунизирането
Кремъл прикани през днешния ден руснаците да бъдат " по-отговорни " и да се имунизират против COVID-19, защото в страната е регистриран рекорден бро...

По-рано този месец фарма компанията Pfizer подаде заявление за позволение за имунизиране в тази възрастова група и въпросът ще бъде разискван от две експертни групи.

Първата, свикана от Агенцията по храните и медикаментите, ще заседава идната седмица, а втората, свикана от Центъра за надзор на болесттите, се събира на 2-3 ноември, като се чака скоро по-късно организацията да направи своята рекомендация.

По време на клинично изпитване децата във възрастовата група 5-11 години са получавали двудозова скица от 10 микрограма, спрямо 30 микрограма при възрастните. Дозите се слагат в период от 21 дни.

Ваксината на Pfizer/BioNTech е получила цялостно утвърждение от Агенцията за храните и медикаментите за лица на възраст над 16 години, а през май беше позволена незабавната ѝ приложимост при деца на възраст от 12 до 15 години.
 От тази заран има напор от искащи да се имунизират в столичната болница „ Св. Анна ” От тази заран има напор от искащи да се имунизират в столичната болница „ Св. Анна ”
Сериозен напор от искащи да се имунизират се следи във Ваксинационния пункт на болница „ Св. Анна ” в столицата. От сут...

Експертите настояват, че имунизирането на децата е от значително значение за реализиране на имунитет на популацията против заболяването.

Макар че при по-малките деца вероятността от развиване на тежки случаи е по-малка, те въпреки всичко могат да се разболеят и да предадат вируса.

През последните месеци доверието във имунизациите в Съединените щати се увеличи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР