Белият дом предупреди за по-нататъшни действия срещу Иран, като осъди

...
Белият дом предупреди за по-нататъшни действия срещу Иран, като осъди
Коментари Харесай

След кибератака: Албания прекъсна дипломатическите си отношения с Иран

Белият дом предизвести за " по-нататъшни дейности " против Иран , като осъди това, което назова " невиждана " хакерска атака против съдружника на Съединени американски щати Албания .

" Съединените щати изрично осъждат хакерската атака на Иран против нашия съдружник в НАТО, Албания ", съобщи в изказване говорителката на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън, като добави, че на Иран би трябвало да бъде " потърсена отговорност ".

" Съединените щати ще подхващат по-нататъшни дейности, с цел да потърсят отговорност от Иран за дейностите, които заплашват сигурността на съдружник на Съединени американски щати и основават обезпокоителен казус за киберпространството. "

Министър-председателят на Албания упрекна Иран, че е управлявал хакерска атака против албанските институции на 15 юли в опит да " сковава публичните услуги и да хакне данни и електронни връзки от държавните системи ", заяви Агенция Франс Прес.
 

— Reuters (@Reuters)
В отговор на това Албания, която се причисли към НАТО през 2009 година, прекъсна дипломатическите си връзки с Иран. Инцидентът става в миг, когато Съединени американски щати и европейските сили се пробват да спасят съглашението, което ще наложи непоколебим надзор върху противоречивия ирански нуклеарен бранш в подмяна на анулация на някои наказания.
 

— Eren Beksaç (@rnbksc)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР