Белият дом предупреди американската индустрия за чипове да се подготви

...
Белият дом предупреди американската индустрия за чипове да се подготви
Коментари Харесай

САЩ обмислят забрана на износа на чипове за Русия при атака срещу Украйна

Белият дом предизвести американската промишленост за чипове да се приготви за нови ограничавания върху износа за Русия, в това число блокиране на налична на страната до световните доставки, в случай че Москва предприеме военни дейности против Украйна, съобщи Ройтерс.

В телефонен диалог чиновниците на Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия Дом Питър Харел и Тарун Чхабра са споделили на ръководители на Асоциацията на промишлеността за полупроводници в Съединени американски щати (SIA)  да бъдат подготвени за невиждани дейности против Русия, в случай че тя нахлуе в Украйна.

„ NSC съобщи ясно и изрично сериозността на обстановката към Украйна, отбелязвайки, че тя има капацитета да докара до най-лошата инвазия от Втората международна война насам “, написа шефът на SIA в имейл, забелязан от Ройтерс. „ NSC уточни, че администрацията интензивно обмисля всевъзможни разновидности “, се споделя още в имейла.

Според известието SIA е потърсила изясненост по отношение на вероятността от въвеждане на редица ограничения, в това число финансови наказания и разширение на рестриктивните мерки върху износа за Русия, сходно на ограниченията против Иран и Северна Корея, както и използване на предписание от 2020 година, с което бяха блокирани доставките на задгранични софтуерни артикули за китайския колос Huawei.  Прилагането на т.нар  Foreign Direct Product Rule против Русия по метод, сходен на дейностите на администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп против Huawei, може да разреши на Байдън да спре доставките на полупроводници, компютри, потребителска електроника, телекомуникационно съоръжение и други артикули, създадени на всички места по света, стига за задачата да са употребявани американски технологии.

„ Бяхме пределно ясни, че в случай че Русия в допълнение навлезе в Украйна, Съединени американски щати разлгеждат редица опция, със своите съдружници и сътрудници, за нанасяне на сериозен удар против съветската стопанска система “, разяснява говорителката на белия дом, без да удостоверява информацията за телефонния диалог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР