Белият дом обяви нов пакет санкции срещу руски депутати, олигарси

...
Белият дом обяви нов пакет санкции срещу руски депутати, олигарси
Коментари Харесай

САЩ с нов пакет санкции срещу руски депутати и олигарси

Белият дом разгласи нов пакет наказания против съветски депутати, олигарси и отбранителни компании в отговор на нашествието в Украйна, оповестява " Франс прес ".

Мерките включват заледяване на притежавани в Съединени американски щати активи и са ориентирани против 328 членове на долната камара на съветската Държавна дума и 48 отбранителни компании, " които подхранват военната машина на президента Владимир Путин ", се показва в изказване, оповестено по време на присъединяване на американския президент, Джо Байдън, в срещите на високо ниво в Брюксел по отношение на войната, цитира news.bg.

Под удара на новите наказателни ограничения попада и Херман Греф, основен изпълнителен шеф на най-голямата съветска финансова институция " Сбербанк ".

За глобите заяви и самият Байдън в Туитър. Относно глобените лица, той написа следното: " Те персонално печелят от политиката на Кремъл и би трябвало да споделят и болката ".

От Министерството на финансите на Съединени американски щати декларират, че ходът на Вашингтон като цяло е в сходство с тези, които към този момент са подхванати от Европейския съюз, Англия и Канада.

Според ведомството, посредством санкционирането на съветските компании за отбранителна индустрия " днешните дейности ще имат бездънен и дългогодишен резултат върху отбранително-индустриалната база на Русия и нейната верига за доставки ".

По-рано през днешния ден нови наказания против Русия разгласи и Англия. Засегнати от тях са 65 съветски банки, основни промишлени браншове и редица членове на съветския хайлайф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР