Белият дом обяви, че изкуственият интелект може да помогне в

...
Белият дом обяви, че изкуственият интелект може да помогне в
Коментари Харесай

Белият дом призова да се използва изкуствен интелект в борбата с коронавируса

Белият дом разгласи, че изкуственият разсъдък може да помогне в битката против ковид , осведомят Би Би Си и " Ройтерс ".
 Тръмп назова Covid-19 китайския вирус, Пекин гневен
Тръмп назова Covid-19 китайския вирус, Пекин гневен

През последните дни китайски публични медии и представители показаха съмнение, че коронавирусът е докаран в Ухан от американска лаборатория на Пентагона

Вашингтон прикани откривателите в Съединени американски щати и други елементи на света да употребяват изкуствен интелект за намиране на отговорите на основните въпроси за вируса.

В известие Белият дом изиска специалистите да разработят нови технологии за добиване на текст и данни , с цел да да се намерят отговори на " високо предпочитаните " научни въпроси по отношение на Covid-19.
 Тръмп: Коронавирусът няма да провали срещата на Г-7
Тръмп: Коронавирусът няма да провали срещата на Г-7

Пандемията ще бъде овладяна до юли

Белият дом сплотява сили с софтуерните колоси Microsoft и Гугъл за събиране на необятна база данни за вируса с вяра компютрите да открият информация, която е пропусната от индивида.

Американското държавно управление изиска да се употребява изкуствен интелект за разбор на 29 000 научни публикации за вируса.

Световната здравна организация и американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, че желаят помощ за по-добро схващане на произхода и предаването на вируса със задача създаване на ваксина и лекуване.

Около 13 000 публикации за ковид са включени в новата база данни във формат, който улеснява анализирането им със програмен продукт. Базата данни съдържа частични текстове, такива като систематизирания, от други 16 000 публикации.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 173 00 доказани случая, а умрелите са повече от 7000. Регистрирани са случаи в 152 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 182 000 случая и над 7100 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР