Белият дом и лидерите на двете партии в Сената обявиха

...
Белият дом и лидерите на двете партии в Сената обявиха
Коментари Харесай

Властите в САЩ се споразумяха за рекорден план за спасяване на икономиката

Белият дом и водачите на двете партии в Сената оповестиха рано тази заран съглашение по невиждано незабавно законодателство за огромна помощ за фирмите, служащите и системата на опазването на здравето, наранени от пандемията от ковид, съобщи организация ".Асошейетед прес ".

Това е най-голямата в историята мярка за избавяне на стопанската система. Тя е планувана като неколкоседмичен или месечен модел за стопанска система, насочваща се към криза, и за нация, изправена пред евентуално ужасяващо отражение, отбелязва организацията.

Предстои да бъде доуточнен законодателният език в документа.

Спасителният пакет без аналог ще обезпечи директни заплащания за множеството американци, ще усили помощите при безработица и ще сътвори стратегия на стойност 367 милиарда $ за дребния бизнес, с цел да може да продължи изплащането на заплати на чиновниците, които са принудени да си останат у дома.

Очаква се формалният текст на съглашението по пакета за 2 трилиона $ да бъде показан по-късно през днешния ден, показва организация " Ройтерс ".

Вероятно ще бъдат отпуснати 500 милиарда $ за фонд в поддръжка на тежко засегнатите браншове и сходна сума за изплащането на до 3000 милиона $ на милиона американски фамилии, както и 350 милиарда $ за заеми за дребния бизнес, 250 милиарда $ за спомагателни помощи при безработица и 75 милиарда $ за лечебните заведения.

Целта е да бъде омекотен икономическият удар от пандемията, лишила живота на над 660 души в Съединени американски щати и разболяла над 50 000, блъснала хиляди бизнеси, оставила милиони без работа и предиздвикала щатите да наредят на 100 милиона души - близо една трета от популацията - да си останат вкъщи.

Сенатът възнамерява да одобри през днешния ден законопроекта за стимулиращи стопански ограничения за 2 трилиона $, ориентиран към превъзмогване на последствията от разпространяването на ковид, разгласи ръководителят на републиканското болшинство в горната камара Мич Макконъл.

" След продължителни дни интензивни договаряния Сенатът реализира съглашение сред двете страни (демократи и републиканци - бел. р.) по исторически проект за поддръжка на стопанската система против тази пандемия. Ще одобрим текста по-късно през днешния ден ", съобщи сенаторът републиканец Макконъл. След това текстът ще би трябвало да бъде гласуван в Камарата на представителите и да бъде обнародван от президента Доналд Тръмп. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1016)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР