Белите хора трябва да умрат“ не е евтина провокация, стръв,

...
Белите хора трябва да умрат“ не е евтина провокация, стръв,
Коментари Харесай

Белите хора трябва да умрат

„ Белите хора би трябвало да умрат “ не е евтина провокация, примамка, която да ви накара да отворите публикацията и да я пандизите, с цел да се начислят едни прочитания. Не бих го нарекъл и факт, защото сигурно доказателствата са разнопосочни. По-скоро е доктрина, която може би граничи с параноята, а може би не. Това е боязън, моят боязън, само че и на доста други „ бели супремасисти “. „ Неонацисти “. „ Расисти “.

Един портрет

На 12 февруари Барак Обама показа пред обществото своя формален президентски портрет, който ще бъде изложен в Националната портретна изложба на Съединени американски щати. От десетилетия наред художествените качества на президентските портрети са последното нещо, което се гледа в тях и за което те се вършат. Истински значимото е тяхното политическо, публично и културно послание*. Образът на 44-ия държавен глава на Щатите бе увековечен от Кехинде Уайлий, 39-годишен негър гей. Артист, специализиращ в рисуването на чернокожи звезди като европейски благородници. Артист, който доби особена известност след портретите си на чернокожи дами, държащи прясно отрязаните глави на бели девойки .

Мисля, че стартирате да разбирате накъде удрям. Картината на Обама няма нищо общо с него и в никакъв случай не е имала. Тя е обръщение. Но още по-лош в методът, по който се приема това обръщение и актьорът зад него. Демократите са във екстаз, чернокожите са във екстаз, либералите са във екстаз от цялата „ черност “ („ blackness “ е думата, употребена от самите англоговорящи), лъхаща от портрет, модел и създател. Традиционно, всеки, който изрази отрицание, е жигосан като расист (тук няма потребност от дефиниране с „ бял “, тъй като всички знаем, че расизмът е характерен само на бялата раса. Както и всички знаем, че белите не може да са жертви на дискриминация**). За да разберете моята вероятност, си представете гневът и грохотът, който щеше да последва, в случай че Тръмп бе избрал художник, прочут с картините си на бели дами, държащи в едната ръка нож, а в другата отрязани глави на чернокожи. Но това е друго, нали? Защото Доналд Тръмп е дяволът, а Барак Хюсеин за осемте си години на власт не фаворитизираше актьори, учени и общественици от едно несъмнено малцинство...

 Картина от творчеството на Кехинде Уайлий, изобразяваща " гневна и праведна " чернокожа жена, съгласно създателя. Снимка: bocamuseum.org.

Ако до момента разсъжденията ми към творчеството на Кехинде може да се нарекат спекулации, то неговите думи са красноречиви. Той разказва творбите си като вариации на известния Ренесансов претекст за еврейката Юдит, обезглавяваща асирийския военачалник Холоферн. „ Това е заиграване с това „ убий белчото “ нещо “ („ It’s sort of a play on the ‘kill whitey’ thing ”), дава отговор Уайлий. За незапознатите, „ убий белчото “ е постоянно срещан девиз на радикални чернокожи групировки и течения като Черните пантери в Съединени американски щати и чернокожото население в ЮАР и Зимбабве (където е по-разпространен апелът „ убий белия фермер “), целящи безспорното заличаване и послушание на бялата раса.

Урок по история

Преди към година Би Би Си пусна в YouTube просветителна поредност за историята на Острова от Каменната ера, през келтите и римляните, до Средновековието. В анимациите за деца, които може да видите по-долу, вършат усещане чернокожи келти, показани като локално население . Не са малко и чернокожите римляни, апропо. Клипчетата провокираха голямо отвращение, само че не и опрощение от държавната телевизия.

Последният сезон на международния английски феномен – „ Доктор Кой “ – също не остана по-назад от скритата, а на моменти и отявлена агитация на криворазбрана приемливост, която при всяка опция атакува белите и величае цветнокожите. Пример е късият разговор от Е3.С10 „ Тънък лед “, където героите попадат в Лондон през 1814 година Там, изненадващо, всеки четвърти (броих ги!) човек се оказва негър. Това прави усещане и на основната героиня в сериала, която отбелязва: „ Интересно, Регентска Англия е много по-черна от това, което демонстрират по филмите “. Отговорът, който получава от спътника си, е къс: „ Както е бил и Иисус. Историята е бяло промиване / е промита от белите (whitewash) “.


Ще кажете, че съм тесногръд, само че няма да се съглася с вас. Когато държавната телевизия на една от колоните на европейската цивилизация намерено и дълготрайно изкривява и си измисля историята, с цел да служи на избрана идеология, това не е интрига. Когато сериал, гледан от милиони деца и юноши, насажда целенасочени комплекси на една съответна раса, това не е смешно. Когато политическият, културен и публичен хайлайф на най-могъща страна в света приветства човек, който недвусмислено подклажда расова ненавист, това не неоснователен боязън. И това са единствено три образеца, а имам още доста, още десетки други.

Истински неистини

Образованието и културата (от които може да кажем, че новините са част) са двата съществени метода за смяната на мисленето на обещано население, за „ промиването на мозъци “, в случай че щете. А смяната на мисленето води до смяна на дейностите. То води до ежеседмичните чудовищни кланета на бели в ЮАР, до отвличането и измъчването на американци единствено тъй като са имали нещастието да са бели, до изнасилванията на европейки от африкански и други имигранти, тъй като „ белите дами са курви “ . До това води толерирането и разпространяването на расистка агитация против бялата раса.

От друга страна, както стана ясно нагоре, върви и противоположната концепция, вменяването на виновност у хората единствено за това, че са бели, че преди 200-300 години шепа негодници са забогатели от рабски труд (роби, които, апропо, са били продавани от африканските вождове). Активно се вменява концепцията, че белият хетеросексуален мъж е надали не Сатаната. Започвам да звуча неуместно към този момент, сигурен съм, само че самата действителност става възходящо сюрреалистична. Из европейските университети се разхождат младежи със сърп и чук по облеклата си, шведските управляващи прикриват закононарушения, осъществени от имигранти, а в гета и лагери като този при Кале изнасилват и обират необезпокоявани.

Не мисля, че всичкото това е плод на кроежите на задруга милиардери-илюминати-рептили, а е чисто и просто разследване на криворазбрана приемливост, от една страна, и рискова виктимизация, от друга. Съчетанието от двете може да докара пагубни резултати. Смешно е, че даже би трябвало да се изяснявам, само че желая да подчертая, че не ненавиждам другите раси и разнообразни хора. Просто не желая да се удавя в политическа уместност или да дочакам гърнето най-после да избухне. Защо би трябвало да се лашкаме в идиотски крайности?

 Портретът на Обама, който самичък по себе си не е абсурден, само че посланието, което изпраща с избора си на актьор, провокира сериозна дискусия. Снимка: Washington Post / Кехинде Уайлий.

„ Белите хора би трябвало да умрат “ е рефрен, който стартира да се чува все по-често под една или друга форма, а последствията, които води след себе си, стартират да се демонстрират и България няма да остане незасегната, тя и в този момент не е. Единственото, което всеки един от нас може и би трябвало да направи, е да отстоява неумолимо своето достолепие и завещание и да почита достолепието и наследството на индивида против себе си. Без значение от расата. В противоположен случай наложително ще се превърнем в жалки и презрени мекотели или в озлобени и нападателни комплексари. Не бива да се поддаваме на недоверието, страха и омразата към другите от нас, само че, Бога ми, даже по-зле е покорно да одобряваме и толерираме ненавистта по отношение на нас.

--------------------------------------------

*Изгледайте епизод 3 от поредицата " Да, господин Премиер ", озаглавен " Премиерското послание " ( " The Ministerial Broadcast " ), с цел да добиете повече визия за значимостта на сходен жанр неща. Изобщо, целият сериал е доста назидателен.

**Стъписващо, само че много публикувано мнение измежду извънредно демократично настроени хора и виктимизирани цветнокожи, съгласно което белите просто не могат да са жертва на дискриминация, защото те са изначално привилегировани в този живот.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР