БЕЛГРАД, Сърбия (АП) — Стотици хора положиха цветя и запалиха

...
БЕЛГРАД, Сърбия (АП) — Стотици хора положиха цветя и запалиха
Коментари Харесай

Цветя, свещи, мълчание, докато Сърбия отбелязва първата годишнина от масовата стрелба в белградско училище

БЕЛГРАД, Сърбия (АП) — Стотици хора поставиха цветя и възпламениха свещи в петък, с цел да почетат паметта на жертвите на първата в историята на Сърбия учебна пукотевица преди година, при която девет деца и учебен надзирател бяха убити и шестима души бяха ранени.

Мрачна, тиха опашка се образува в дъждовен ден пред главното учебно заведение „ Владислав Рибникар “ в центъра на Белград, където 13-г. -старото момче е упрекнато, че предходната година е разкрил огън против съучениците си с оръжията на татко си.

Стрелбата смая Сърбия. Балканската нация не беше непозната за насилствените закононарушения, само че всеобщите стрелби са необичайност, а такива не бяха осъществени в учебно заведение преди.

Само ден по-късно пукотевица отвън столицата в допълнение шокира страната. 20-годишен мъж беше упрекнат в убийството на девет и раняването на други 12, най-вече младежи.

Бдението в петък публично стартира в 8:41 сутринта, времето на стрелбата в учебно заведение предходната година. Сръбските малките екрани прекъснаха предаванията си, показв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР