Белград няма да подкрепи западните санкции срещу Русия във връзка

...
Белград няма да подкрепи западните санкции срещу Русия във връзка
Коментари Харесай

Сърбия отказва да подкрепи санкциите срещу Русия

Белград няма да поддържа западните наказания против Русия във връзка със обстановката към Украйна, сподели сръбският президент Александър Вучич.

Вучич означи, че страната му не толкоз от дълго време " почувства глобите на Запада ". Освен това Република Сръбска в Босна и Херцеговина също е подложена на наказания. В тази връзка, сподели Вучич, „ Сърбия счита, че налагането на наказания в този момент против която и да е страна и нейни представители не дава отговор на нейните политически и стопански ползи “.

Според него Сърбия е била под " съвсем гол напън ". Вучич означи, че самата Москва освен не поддържа глобите против Белград, само че и пази Сърбия от тях. Освен това Русия поддържа Сърбия в Организация на обединените нации по въпроса за Косово, оповестява РИА Новости.

В същото време Белград фундаментално поддържа правилото на териториалната целокупност на всички страни, в това число Украйна. Вучич сподели, че е провел диалози с членове на Министерския кабинет, посланици и водачи на други страни, със Сръбския патриарх Порфирий. Последните 48 часа са били " едни от най-трудните " в живота му, сподели той.

Припомняме, че Грузия също обществено отхвърли да се причисли към новите западни наказания против Русия, въведени поради обстановката в Украйна. Русия организира военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР