Белград. Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов/Ангел Башкехайов с

...
Белград. Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов/Ангел Башкехайов с
Коментари Харесай

Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще стартират в рали “Борско-Браничевски”

Белград. Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов/Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally 4 ще започва в сръбското рали “Борско-Браничевски ”. Това ще е първия старт за двамата, след тежкия случай претърпян в първата права на 40-то издание на рали “Сливен ”, което се организира преди 2 месеца.

За сръбското рали присъединяване са декларирали 28 екипажа, а най-многобройния клас е RC4, в който ще се състезават и двамата българи. Състезанието е с обща отдалеченост от 563км., като 150 от тях са спортни. Организаторите са планували 13 специфични стадия, които ще бъдат разграничени в три дни.

“Отсечките са доста разнородни и разнообразни от тези в България. Това доста ме радва, защото ще бъде нещо друго за нас, нов опит. Формата на надпреварата е малко по-нестандартен от нормалното, прилича съревнование от края на 90-те с доста на брой къси прави сред няколко града с непрекъснато местещ се сервиз. Ще бъде забавно и мъчно ”, показа Попов преди началото на надпреварата.

“Много съм благополучен, че след случая, най-сетне частите за колата пристигнаха и ще можем още веднъж да се състезаваме. Ралито е чисто ново за всички. Това е първото ни рали зад граница с Дани от 2018 година, когато карахме Опел купата и се веселя доста, че имаме опция да се състезаваме тук. Домакините ни посрещат извънредно топло, обичайно ралитата в Сърбия имат страхотна атмосфера и нямам самообладание да започваме ”, добави навигатора Башкехайов.

Състезанието стартира в петък с стадия Kučajna 1, като първия автомобил ще започва в 16:30ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР