Белгийците трябва да се хранят и да летят по-малко, да

...
Белгийците трябва да се хранят и да летят по-малко, да
Коментари Харесай

Белгийците ще трябва да се хранят и да летят по-малко

Белгийците би трябвало да се хранят и да летят по-малко, да се откажат от част от колите си и да създадат изолираност на домовете си.

Това са част от ограниченията, които следва да се подхващат, с цел да може страната да извърши поетите обещания за опазването на околната среда, оповестиха локални медии.

Според изчисленията Белгия е належащо да редуцира със 7,6 на 100 киселинното замърсяване всяка година в продължение на десетилетие. За да реализира тази цел, страната може да предприеме пет стъпки.

Първата стъпка е всеки жител да се лишава от една пържола на седмица. Втората е да се изключи нощното осветяване на автомагистралите.

Третата стъпка планува премахването на към един милион автомобила, а четвъртата - анулацията на към 700 хиляди вътрешни полета до летища в Европейски Съюз. Последната, пета стъпка постанова на към един милион жилища да бъде сложена топлоизолация.

Ако Белгия извърши тези цели, ще може да обезпечи своя принос за ограничение на повишението на температурата на въздуха до 1,5 градуса по Целзий. Според цитирания академични учител Дамиан Ернст, всичко това е "напълно невероятно ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР