Белгийското председателство на ЕС и всички страни членки да приемат

...
Белгийското председателство на ЕС и всички страни членки да приемат
Коментари Харесай

Проекторезолюция на ЕП: До средата нагодината България и Румъния изцяло в Шенген

Белгийското председателство на Европейски Съюз и всички страни членки да одобряват доникъде на годината решение за цялостно консолидиране на България и Румъния в Шенген, се споделя в проекторезолюция, която се чака да бъде гласувана през днешния ден в комисията по петиции на Европейския парламент.

Документът е отдаден на проблемите при обработката на тежкотоварни транспортни средства на граничните пунктове в границите на пространството за свободно придвижване. В него се акцентира, че решението на Съвета на Европейски Съюз от края на предходната година да допусне двете страни в Шенген единствено по въздух и вода от 31 март, взема решение единствено отчасти изкривяванията на общия пазар, само че не и най-големия проблем – инспекциите по сухопътните граници, където се възпира безпрепятственото прекосяване на тирове, рейсове, леки коли и влакове.

„ Европейската комисия непрестанно повтаря от 2011 година, че двете страни са изпълнили всички механически критерии за присъединението им към Шенген “, се напомня в петицията.

В нея се акцентира още, че продължаването на контрола по вътрешните граници нарушава финансовите ползи на всички страни членки. Също по този начин се насочва и апел към комисията да предложи неотложно обвързващи правни ограничения за основаването на европейски стандарти за обработка приблизително в границите на една минута на тирове по вътрешните граници на общността.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР