Белгийското правителство е решило няколко часа преди срещата на върха

...
Белгийското правителство е решило няколко часа преди срещата на върха
Коментари Харесай

Белгия отпуска още един милиард евро за въоръжените сили на страната

Белгийското държавно управление е решило няколко часа преди срещата на върха на НАТО през днешния ден да отпусне спомагателни средства в размер на един милиард евро за въоръжените сили на страната към към този момент утвърдените 10 милиарда евро, написа в. " Еко ", представен от " Ройтерс ".

Агенцията отбелязва, че това е обвързвано с войната в Украйна.

Новите вложения имат за цел да подсилят белгийската защита до 2030 година Те ще бъдат употребявани за основаване на отдел за киберсигурност към белгийската войска, попълване запасите от гориво и боеприпаси, за военно съоръжение и продоволствия, както и за усъвършенствания в системите за разузнаване и връзка, твърди изданието.

НАТО чака от своите страни членки да дават повече от 2 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита. В момента Белгия отделя 1,2 %, като новите вложения ще усилят разноските ѝ в тази сфера до 1,54 % от Брутният вътрешен продукт, отбелязва " Ройтерс ".

Белгия се стреми и да усили числеността на въоръжените си сили, която сега възлиза на 25 000 души, като тази година възнамерява на набере 2500 нови кадрови военни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР