Белгийските власти днес обявиха решението си от следващата седмица училищата

...
Белгийските власти днес обявиха решението си от следващата седмица училищата
Коментари Харесай

Белгия затваря училищата до второ нареждане

Белгийските управляващи през днешния ден оповестиха решението си от идната седмица учебните заведения в страната да затворят до второ разпореждане. Ще работят единствено яслите, магазините за съществени артикули ще вкарат условие за по едно и също време наличие на до 50 души, а комерсиалните обекти, които не продават произведения от първа нужда, ще бъдат посещавани единствено със непокътнат час.

Остава в действие възбраната за пътешестване зад граница за забавление, затварят се салоните за хубост. Пътуванията в страната остават позволени. Навсякъде в Белгия се вкарва вечерен час от 22.00 ч., като до момента това условие бе в действие единствено в Брюксел, а в останалите градове възбраната за придвижване бе в действие от среднощ. Разрешава се в митинги да вземат участие до 50 души.

Премиерът Александер де Кро изясни, че броят на новозаразените с коронавирус нараства и в случай че това продължи, здравната система няма да понесе натоварването. По последни данни растежът при заболелите е 40 на 100 за последната седмица, като инфектираните са 7,6 на 100 от изследваните. При смъртните случаи нарастването е от 3,5 на 100. До през днешния ден в Белгия са имунизирани над един милион души, а жертвите на новата болест са близо 23 хиляди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР