Белгийските власти арестуваха евродепутата социалист Марк Тарабела в рамките на

...
Белгийските власти арестуваха евродепутата социалист Марк Тарабела в рамките на
Коментари Харесай

Белгийската полиция арестува още един евродепутат заради Катаргейт

Белгийските управляващи арестуваха евродепутата социалист Марк Тарабела в границите на следствие, обвързвано с " Катаргейт " - корупционния скандал в Европейския парламент. Арестът му пристигна в петък - дни откакто Екологичен потенциал смъкна имунитета на 59-годишния белгиец, както и на италианския евродепутат Андреа Коцолино.
Говорител на белгийската прокуратура удостовери ареста на Тарабела, откакто първо той бе обявен в репортаж на фламандския ефирен оператор VRT.
Прокурорът не разяснява какви обвинявания могат да бъдат повдигнати на Тарабела и дали полицията е подхванала някакви дейности против Коцолино, заяви Политико.
Според парламентарните отчети нарушаванията на белгийското законодателство от страна на Тарабела и Коцолино може да включват корупция, присъединяване в незаконна организация и пране на пари. Припомняме, че " Катаргейт " се развихри в края на предходната година, когато беше разкрита хипотетична интервенция на Катар в решенията на Екологичен потенциал посредством подкупи към европейски чиновници.
В края на предходната седмица белгийският съдия-следовател, който води делото, освободи от пандиза един от четиримата в началото арестувани по случая - Николо Фига-Таламанка - общоприет секретар на " Няма мир без правдивост ". Това е една от неправителствените организации, свързани с корупционния скандал.
Други трима обвинени - Ева Кайли, нейният сътрудник Франческо Джорджи и някогашният евродепутат Пиер Антонио Панцери - към момента са в пандиза. Панцери подписа съглашение за признание на виновност, с цел да сътрудничи на проверяващите.
Тарабела и Коцолино отхвърлят да са направили каквото и да е било нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР