Белгийски земеделец смали Франция и увеличи територията на Белгия, но

...
Белгийски земеделец смали Франция и увеличи територията на Белгия, но
Коментари Харесай

Белгийски фермер премести граничен камък и смали територията на Франция

Белгийски земеделец смали Франция и усили територията на Белгия, само че и на личната си равнища. Фермерът преместил граничен камък в нарушаване с интернационален контракт от 1820-а година. Според една от версиите камъкът пречел на трактора му.

Два метра и 20 - с толкоз белгийски притежател на земеделска земя тихомълком нараснал очертанията на равнищата си, като преместил граничен камък, който дели Белгия и Франция. Не решил обаче, че камъкът стои там от два века и дейностите му могат да провокират дипломатически скандал.

Именно този камък е подложен при първото маркиране на граничната линия сред двете страни. Границата е одобрена публично, пет години след провалянето на Наполеон край Ватерлоо.

" Човекът, купил земята, е мислел, че може да трансформира по своя преценка очертанията ѝ. Но тук става дума за граница сред две страни. Това не може да остане безнаказано ", съобщи кметът на Еркелин Давид Лаво.



Едно от обясненията за преместването на камъка е, че пречел на прекосяването на трактора на земеделеца. Той се възползвал от спокойствието в белгийското село Еркелин, само че запалени краеведи от прилежащото френско село Бусини-сюр-Рок забелязали смяната.

" Ако нещо ти принадлежи, то ти принадлежи. Не желаеме да ни откраднат два метра ", разяснява жителка на селото.

Белгийските управляващи са помолили фермера извършител да върне камъка назад, другояче казусът може да бъде отправен до белгийското външно министерство. И в случай че в предишното сходни произшествия са водели до свади, през днешния ден историята се приема с усмивка и от французите, и от белгийците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР