Белгийски съд осъди осем жени от управляващото в Абу Даби

...
Белгийски съд осъди осем жени от управляващото в Абу Даби
Коментари Харесай

Белгия осъди осем арабски принцеси, третирали прислужници като роби

Белгийски съд осъди осем дами от ръководещото в Абу Даби кралско семейство Ал Нахиян на 15 месеца затвор условно за трафик на хора и унизително отношение, съобщи Ройтерс, като се базира на техния юрист.

Жените - вдовицата на шейх и седемте ѝ дъщери - са наказани задочно на затвор и на санкции от 165 000 евро за това, че третирали като плебеи наети в Брюксел чиновници при престоя си в първокласен белгийски хотел през 2007 и 2008 година

Може ли принцесите да влязат в пандиза?

Подсъдимите обаче били оправдани по обвиняванията в нечовешко отношение, тъй като не били открити нарушавания на белгийското трудово законодателство, защото фамилията не било директен шеф на служащите, отбелязва ДПА.

Според юрист Стивън Монод отбраната е удовлетворена, че след близо 10 години делото най-накрая е завършило.

Осемте дами не се появиха в съда и бяха съдени задочно.

Принцеси от Абу Даби третирали прислужници като плебеи

Делото почнало след получен сигнал от белгийската полиция през 2008 година Според адвокати домашните помощници на принцесите, които заемали цялостен етаж на хотела в продължение на година, били непрекъснато разполагаем на господарките си и в никакъв случай не напускали постройката.

Принцесите прибрали паспортите им, обиждали ги и не плащали възнагражденията им. По тематиката Третират чужденците, домашни прислужници във Англия, като плебеи Стотици хиляди Пепеляшки Италия в потрес от принуждение против българка, бита и щипана от господарката си Хиляди дами са третирани като плебеи в Сингапур
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР