Белгийски медии представят днес няколко възможни версии за взривяването на

...
Белгийски медии представят днес няколко възможни версии за взривяването на
Коментари Харесай

Белгийски медии с прочит на версиите за взрива на Кримския мост


Белгийски медии показват през днешния ден няколко вероятни версии за взривяването на Керченския (Кримския) мост, събрани от изданието " Хет ласте нюс ", осведоми Българска телеграфна агенция. Заедно с познатата версия на съветската страна се преглеждат също опциите мостът да е бил изумен с ракета или с мореходен дрон.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7527
Показана е фотография от мига на гърмежа, направена в профил по отношение на източника на детонацията, на която наподобява, че кораб минава под моста в точката на удара по едно и също време с възпламеняването. Това води до извод, че може фотографията да демонстрира управляем от разстояние кораб.

Допуска се, че може би става дума за скрито украинско оръжие. Уточнява се, че съветските управляващи в Севастопол в края на септември са разкрили сходен уред и са декларирали, че той би могъл да бъде употребен за взривяване от разстояние.

Цитиран е Роб Лий от факултета по защита на Кралския лицей в Лондон, съгласно който мостът е бил изумен от горната страна, без това да значи, че се е взривил камионът, чието придвижване проверява съветската страна.

Чък Фарър, някогашен командващ на специфичните военноморски сили на Съединени американски щати " Тюлените ", застъпва визията, че мостът е ударен с ракета. Според него фрагменти с един от падналите панели на моста демонстрират посоката на удара и съгласно него това е Херсон. Фарър прави извода, че ударът е бил нанесен от украинските военни благодарение на ракети " земя-земя " ATACMS с обхват 300 километра.

Explosion on the bridge between Crimea and Russia, Kiev wishes " happy birthday " to Putin. Biden, Ursula von der Leyen and Zelensky will lead the world to nuclear war.
— RadioGenova (@RadioGenova)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР