Белгийски експерти призоваха днес ковид сертификатите да бъдат отменени заради

...
Белгийски експерти призоваха днес ковид сертификатите да бъдат отменени заради
Коментари Харесай

Белгия се готви предпазливо за облекчаване на противоепидемичните мерки

Белгийски специалисти приканиха през днешния ден коронавирус документите да бъдат анулирани поради отпаднала нужда, оповестиха локални медии.

Някои от специалистите означават, че от 1 октомври предходната година броят на имунизираните е повишен едвам с 2-3 на 100 и явно документът повече няма значение от тази позиция. Други допълват, че документът е оказал помощ за стопанската система, само че погрешно е бил представян като " ключ към свободата ". По техните думи с разновидността Омикрон на вируса коронавирус документите се обезсмислят, изключително откакто въвеждането им бе целесъобразно със устрема за повишение на броя на имунизираните.

Водещите национални вирусолози прецизират, че Белгия всеки миг ще доближи върха на петата вълна от епидемията и че 98 на 100 от новите случаи са на болест с Омикрон. По техните думи облекчение на ограниченията може да се чака до седмици.

В началото на тази седмица Белгия регистрира нов " връх " в броя на инфектираните за ден - 70 хиляди (увеличение с над 60 на 100 на седмична основа). Същевременно се следи спад в броя на признатите в болница и на постъпилите в незабавни отделения. Дневната смъртност доближава 24 души и бележи повишаване с 13 на 100 за седмица.

В страната близо 90 на 100 от пълнолетните са имунизирани, а до края на този месец всички искащи можеха да получат подсилваща доза. Отчита се спад в интереса към спомагателните дози, като от имунизираните до момента едвам към половината са поискали реимунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР