Белгийската прокуратура разпореди акция по претърсване на офиси на футболни

...
Белгийската прокуратура разпореди акция по претърсване на офиси на футболни
Коментари Харесай

Акция в белгийския футбол - има арестувани за измами, корупция и черно тото

Белгийската прокуратура разпореди акция по претършуване на офиси на футболни клубове и арести в цялата страна по отношение на следствие за финансови измами, корупция, пране на пари и манипулиране на резултати от мачове, оповестиха локалните медии.

Според информацията някои от авторитетните футболни сътрудници, съдии и ръководители на клубове като " Андерлехт " и " Брюж " са измежду разпитаните по случая. Полицейски инспекции са осъществени и в " Стандард " Лиеж и " Генк ".

Общо 44 инспекции са планувани в Белгия плюс други 13 във Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и Македония.

Сред арестите на известни лица, които са обвинени в измами и уговорени мачове, са футболният сътрудник Моги Баят – някогашен управител на белгийски " Шарльороа ". 44-годишният предприемач от белгийски и ирански генезис е бил един от главните обвинени.

Според белгийското издание " Льо Соар " полицията е заподозряла Оби Уларе, Мишел Прьодом и Дино Арсланагич от " Стандард ", които са свързани с Баят. Вестникът добави още, че са задържани някогашният президент на " Андерлехт " Херман ван Холфсбеек, актуалният управител на " Брюж " Иван Леко и реферите Барт Вертентен и Себастиен Делфериер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР