Белгийската прокуратура определи като терористично действие снощното нападение в Брюксел

...
Белгийската прокуратура определи като терористично действие снощното нападение в Брюксел
Коментари Харесай

Белгийската прокуратура обяви за тероризъм нападението над полицаи в Брюксел

Белгийската прокуратура дефинира като терористично деяние снощното нахлуване в Брюксел против полицейски патрул. Нападателят Ясин М. (32 г.) е радикализиран ислямист, белгийски жител, роден в Брюксел, излежавал по-рано присъда за принуждение. Той е жив и следва да бъде разпитан.

По-рано локални медии оповестиха, че нападателят е бил убит на място от извиканите в подкрепление полицейски патрули. Прокуратурата през днешния ден посочи, че нападателят е крещял " Аллах акбар " и е нападнал двама служители на реда с нож в служебния им автомобил, до момента в който са изчаквали зелен сигнал на светофар. Единият от служителите на реда е бил ранен тежко в региона на шията, а другият - в дясното рамо.

Раненият тежко служител на реда Тома М. (29 г.) е умрял в болница, а сътрудника му Джейсън П. (23 г.) е опериран и животът му е отвън заплаха. Ясин М. е бил в пандиза от 2013 до 2019 година. Води се следствие за ликвидиране и опит за ликвидиране по терористични подбуди. 

Както Българска телеграфна агенция заяви по-рано, съгласно локални медии нападателят е потърсил през вчерашния ден помощ от полицията, с цел да получи психиатрични грижи. Той е бил отведен в болница, откъдето бил освободен, тъй като се е явил непринудено, а не наложително. Нападателят е предизвестил, че желае да нападне служители на реда и към два часа след напускането на болничното заведение е извършил заканата си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР