Белгийската полиция арестува 18-годишен младеж и трима непълнолетни, заподозрени в

...
Белгийската полиция арестува 18-годишен младеж и трима непълнолетни, заподозрени в
Коментари Харесай

Арестуваха 18-годишен и трима непълнолетни за планирана терористична атака в Брюксел

Белгийската полиция арестува 18-годишен юноша и трима малолетни, обвинени в замяна на известия за планувана терористична офанзива, заяви за Франс прес федералната прокуратура.

Четиримата бяха арестувани по време на обиски, осъществени в Брюксел, Нинове, Шарлероа и Лиеж. Оръжия и експлозиви не са били открити. Полицията е иззела за разбор мобилни телефони и преносими компютри.

Според Белгийското радио и телевизия на Френската общественост (RTBF) днешните арести са част от полицейска интервенция за идентифициране на хора, " евентуално нападателни и обвинени, че са свързани с ислямисткия екстремизъм ".

Върнаха главния уредник на атентатите в Париж през 2015 година във френски затвор

В момента се организират разпити и съдия-следовател ще би трябвало да дефинира какви дейности да бъдат подхванати по случая.

Белгийските управляващи остават нащрек след джихадистите офанзиви от 2016 година, осъществени от атентатори самоубийци, които лишиха живота на 32 души при детонации на летището в Брюксел и в метрото на града.

През октомври тунизиец простреля двама шведски футболни почитатели в Брюксел, преди да бъде прострелян смъртоносно от полицията, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР