Белгийската федерална прокуратура проучва европейската заповед за арест на отстранения

...
Белгийската федерална прокуратура проучва европейската заповед за арест на отстранения
Коментари Харесай

К. Пучдемон: Нека привържениците на независимостта на Каталуния да участват с единна листа на вота на 21 декември

Белгийската федерална прокуратура изследва европейската заповед за арест на отстранения каталунски водач Карлес Пучдемон . Испанският съд издаде заповедта, откакто Пучдемон отхвърли да се яви на разпит за дейностите си по разединение на Каталуния от Испания. Пред белгийската телевизия каталунецът още веднъж съобщи, че е подготвен да сътрудничи на правораздаването:
Няма да тичам от правораздаването, ще се явя пред правосъдните управляващи, само че пред същинските правосъдни управляващи - испанските са политизирани. Вече споделих на юристите ми да заявят, че съм разполагаем на белгийското правораздаване и съм напълно подготвен да му подпомагам. 
Възнамерявам да се кандидатирам за свиканите от испанското държавно управление на 21 декември предварителни избори за районния парламент на Каталуния, заяви Карлес Пучдемон в изявление за белгийската телевизия. Той прикани всички подкрепящи концепцията за самостоятелност на Каталуния да вземат участие с единна листа в предварителните избори за районен парламент, планувани от испанското държавно управление за 21 декември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР