Белгийската федерална прокуратура е започнала разследване по подозрения за корупция

...
Белгийската федерална прокуратура е започнала разследване по подозрения за корупция
Коментари Харесай

Белгия разследва корупция в полза на Русия в Европейския парламент

Белгийската федерална прокуратура е почнала следствие по съмнения за корупция на членове на Европейския парламент след установяването на мрежа за оказване на въздействие, финансирана от Москва. Това заяви министър-председателят Александър Де Кроо. Темата ще бъде разисквана идната седмица на срещата на върха на Европейски Съюз.

В края на март Прага разкри, че чешките разследващи служби са разкрили мрежата, която е разпространявала проруска агитация за Украйна посредством уеб страницата " Гласът на Европа ".

След това Белгия акцентира, че съгласно нейните служби членове на Екологичен потенциал са получавали пари от тази мрежа, с цел да разпространяват съветската агитация.

" Нашите правосъдни органи потвърдиха, че тази интервенция предстои на наказателно гонене ", съобщи Де Кроо на конференция. " Паричните заплащания не са осъществени в Белгия, само че намесата е реалност ", изясни той, като уточни, че Белгия е седалище на европейските институции.

" Вчера във федералната прокуратура беше формирана кореспонденция ", удостовери представител на институцията.

Според белгийските разследващи служби " задачите на Москва са ясни: да помогне за избирането на повече проруски претенденти в Европейския парламент ".

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР