Белгийска болница построи павилион, за да позволи на домашни любимци

...
Белгийска болница построи павилион, за да позволи на домашни любимци
Коментари Харесай

Психотерапия: Болница разреши посещения на домашни любимци

Белгийска болница построи павилион, с цел да разреши на домашни любимци да посещават пациенти, които са в палиативни грижи или със болести, които изискват дълготраен престой в опит да усъвършенства сътоянието на пациентите си.

Повечето лечебни заведения по света не разрешават визити на домашни любимци поради хигиената и риска от преместване на инфекции. Заради това в продължение на години пациентите на болничното заведение " Св. Трудон " в град Сент Трюиден в североизточна Белгия, които желаеха да видят своите домашни любимци, трябваше да го вършат това в двора на болничното заведение, написа Ройтерс.

Но в диалозите сред пациенти с рак и болнични психолози се появи концепцията за особено закрито пространство - настрана от болничното заведение, само че обвързвано с нея, и резултатът е павилион за визити на домашни любимци, който отвори порти предишния месец.
" За дълготрайно пребиваващите в болница психическото благоденствие е доста значимо за възобновяване им и повторното свързване с домашни любимци в действителност оказва помощ ", сподели представителят на лечебното заведение Миет Драйзен.

Финансирано от благотворителна организация за битка с рака с 140 хиляди евро, новото пространство разрешава на пациентите да се срещат с домашни любимци един час седмично. Засега се позволяват единствено кучета и котки.

За пациентката Грета Дони, 56, която се възвръща от зараза с листерия, срещата с нейното куче Рамбо очевидно повдига настроението й.
 В помещението, което е настрана, само че обвързвано с болничното заведение, пациентите могат да се срещат с домашните си любимци един път седмично
© Reuters

В помещението, което е настрана, само че обвързвано с болничното заведение, пациентите могат да се срещат с домашните си любимци един път седмично

" Срещата с кучето ви сама по себе си не ви лекува, само че ви оказва помощ ", споделя тя, добавяйки, че това значи доста и за животното. " Не можете да обясните на куче какво се случва и за какво ви няма ", изяснява тя.

От септември павилионът ще се споделя и от благотворителна организация, която употребява лечебни кучета за рехабилитация на умствени и двигателни умения.

 Добри съставки, елементарни предписания: по какъв начин храната в една болница беше съпоставена с ресторантска Добри съставки, елементарни предписания: по какъв начин храната в една болница беше съпоставена с ресторантска

Досега множеството от поръчките за визити са били за кучета, само че се позволяват и котки.

" При котките нормално пациентите се тревожат за котката си, в сравнение с противоположното ", сподели Драйзен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР