Белгия удължава до 18 април част от строгите мерки, като

...
Белгия удължава до 18 април част от строгите мерки, като
Коментари Харесай

До 18 април остават мерките в Белгия

Белгия удължава до 18 април част от строгите ограничения , като по този метод се включва и ваканцията за католическия Великден, падащ се на 4 април, заяви АП.

Белгийският министър-председател Александър Де Кроо съобщи, че епидемиологичната обстановка в Белгия остава нежна и би трябвало да се внимава, с цел да бъде държана под надзор към този момент, само че след месеци на строги ограничавания е належащо да има вероятност за тяхното облекчение.
 В Белгия предложиха имунизацията на Oxford/AstraZeneca за над 55-годишните
В Белгия предложиха имунизацията на Oxford/AstraZeneca за над 55-годишните

Белгия направи противоположен завой

Комитетът за консенсус, който включва белгийските федерални и районни управляващи, реши да стартира облекчение на рестриктивните мерки с действия навън.

" Моето обръщение е: на въздух, на въздух, на въздух ", изясни министър председателят заключенията на комисията. Той има вяра, че след разочарованието, зародило вследствие на тежки ограничавания, това ще способства за физическото и психическото здраве на хората.

Де Кроо разгласи ограниченията, контрактувани с районните управляващи.

Социалният кръг навън се усилва от 4 на 10 души през март , като в същото време се резервира обществената отдалеченост и носенето на маски. От 8 март до 50 души имат право да вземат участие в погребални церемонии. Присъствието на възпитаници от класове в началните и междинните учебни заведения последователно ще се възобновят.

През април се възнамерява да се разрешат културни събития навън с присъединяване на до 50 души. Ще се отворят увеселителни паркове. По време на Великденските празници ще се възобновят проведените действия за деца и младежи с стеснен брой участници. Основните и междинните учебни заведения ще работят на цялостен работен ден.
 Белгия срещу обвързването на имунизационния документ с пътуванията
Белгия срещу обвързването на имунизационния документ с пътуванията

Иска изясняване на задачата на документа и съблюдаване на правата

При изискване че епидемиологичната обстановка може да бъде следена и акцията за, управляващите чакат, че доста от неразрешените сега обществени контакти ще могат да се възобновят през май; заведенията за публично хранене ще се отворят, с цел да обслужват клиентите както навън , по този начин и вътре в заведенията; ще се възобновят всеобщите културни събития; пазарите и панаирите ще стартират да работят; ще се отворят спортни и фитнес центрове и религиозни институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР