Белгия стана първата европейска държава с транссексуална жена на високопоставен

...
Белгия стана първата европейска държава с транссексуална жена на високопоставен
Коментари Харесай

За първи път в Европа: Транссексуална жена стана вицепремиер на Белгия

Белгия стана първата европейска страна с транссексуална жена на почитан държавен пост. Един от седемте вицепремиери в новия кабинет е Петра де Сутер (по рождение Пол де Сутер - бел.ред).

Де Сутер е някогашен евродепутат от партията на Зелените, член на Съвета на Европа и народен представител в белгийския парламент. По обучение е доктор. През цялата си кариера се е борила за правата на дамите и равенството на половете.

 Снимка: БТА/АР

За нея споделят, че не е определена поради това, че е транссексуална, а тъй като е експерт, който може да способства доста с опита си.

57-годишната Петра де Сутер не зае челните страници на белгийската преса, с което Брюксел сподели, че не споделя хомофобските настроения, обхванали други елементи на Европа.

Правителството на Белгия, което през вчерашния ден постави клетва, бе формирано след договаряния, приключили в края на септември и чието начало бе сложено след изборите през май предходната година. Кабинетът е формиран от коалиция от седем партии, без посланичество на двете най-големи фламандски политически организации - умерените националисти от " Нов фламандски алианс " и крайнодесните " Фламандски интерес " (Вламс беланг).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР