Белгия стана обект на критики от европейските държави заради забавеното

...
Белгия стана обект на критики от европейските държави заради забавеното
Коментари Харесай

Обвиняват белгийските власти за заразените с пестициди яйца из Западна Европа

Белгия стана обект на рецензии от европейските страни поради забавеното известяван на интернационалните институции за рискови партиди яйца. Днес Агенцията по сигурност на храните в страната ще внесе отчет за дейностите си.

От Брюксел не са уведомили останалите европейски страни макар, че в страната е било в ход следствие за яйца, инфектирани с пестициди още при започване на месец юни. Германските управляващи са недоволни от неналичието на информация по случая и министърът на земеделието ще организира диалог с белгийския си сътрудник по този въпрос.

Властите са считали сигнала за изолиран случай в страната и чак по-късно след сигналите от други европейски страни са стигнали до извода, че случаите са свързани.

До момента е ясно, че инфектирани яйца са стигнали до Германия, Холандия и Франция.

Вчера Европейската комисия предизвести службите за сигурност на храните на Англия, Франция, Швеция и Швейцария, като защитна мярка, за вероятността от партиди със инфектирани яйца.

Властите в Белгия и Холандия към момента проверяват по какъв начин инсектицидът, който се употребява като препарат за обработка на тревни площи и за стерилизация, е влезнал в допир с кокошките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР