Белгия ще върне своите експерти по имиграция в "горещите точки"

...
Белгия ще върне своите експерти по имиграция в "горещите точки"
Коментари Харесай

Белгия връща своите представители в "горещите точки" по гръцките острови

Белгия ще върне своите специалисти по имиграция в "горещите точки " по гръцките острови, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Миналата година белгийските специалисти бяха изтеглени, откакто породиха опасения за тяхната сигурност около честите безредици в островните имигрантски лагери. Белгийският държавен секретар по убежището и имиграцията Тео Франкен е посетил тази седмица гръцкия остров Кос. Там той получил уверението от гръцкия си сътрудник Йоанис Музалас, че Атина ще стартира още веднъж да ползва регламента от Дъблин за противоположен банкет на мигрантите, навлезли в Европейски Съюз от Гърция.

Музалас е обяснил, че Гърция ще ползва регламента изборно - само към страни, които до момента са й помогнали, като са приемали разселени имигранти по квотите на Европейски Съюз.

Франкен е декларирал, че към този момент няма повече имигранти за разселване към Белгия, които дават отговор на условията. Той прецизира, че само молбите за леговище на жители на Сирия и на Еритрея биват обсъждани от белгийските управляващи. До през днешния ден Белгия е приела 779 имигранти по квотите от Гърция и Италия, само че се е задължила да прегледа молбите на общо 3812 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР