Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент, съобщи

...
Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент, съобщи
Коментари Харесай

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент

Белгия проверява мрежа за съветско въздействие в Европейския парламент, заяви министър председателят Александер де Кро, представен от локални медии. Следствието се води в няколко страни, като се допуска, че евродепутати са получили пари в брой от Москва, оповестява кор. на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Де Кро отбелязва, че предходната седмица в Белгия влязоха в действие законови промени, свързани с външната интервенция и шпионската активност. Той прецизира, че забърканите евродепутати са получавали заплащане, с цел да популяризират съветска агитация.

Според него задачата е в идващия състав на Екологичен потенциал след изборите през юни да има по-голямо наличие на проруски представители, с цел да се реализира понижаване на европейската помощ за Украйна. Де Кро е добавил, че Белгия е поискала незабавно съвещание на Агенция на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст). Той предлага със случая да се заемат Европейската прокуратура и Европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ).

Ако се удостовери, този случай ще бъде вторият засечен опит за външно въздействие в Екологичен потенциал от последните месеци след експлоадирането на абсурда " Катаргейт " и установяването на проруско държание на евродепутатката Татяна Жданока, която през вчерашния ден беше санкционирана с 1750 евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР