Белгия навлиза в трета вълна на коронавирусната епидемия, твърдят експерти,

...
Белгия навлиза в трета вълна на коронавирусната епидемия, твърдят експерти,
Коментари Харесай

Белгия навлиза в трета епидемична вълна

Белгия навлиза в трета вълна на коронавирусната зараза, настояват специалисти, представени от локални медии. По последни данни броят на признатите в болница още веднъж нараства, въпреки да се следи лек спад в броя на новозаразените.

Според формалната статистика от началото на епидемията в страната са били открити близо 627 хиляди инфектирани, от които 18 697 са умряли, а 6,6 милиона са били изследвани.

Имунизацията против новото заболяване стартира на 28 декември и първите, получили ваксина, ще бъдат хората в четири старешки дома в Брюксел, Валония, Фландрия и в немскоговорящата част на страната.

Медиите означават, че първата позволена до пазара на Европейски Съюз ваксина се създава в Пурс - населено място южно от Антверпен и на двайсетина километра от столичното летище " Завентем ", откъдето ще отлитат първите колета. Цеховете в Пурс са едно от двете места в света за произвеждане на имунизацията на Pfizer. Първоначално Белгия ще получи 10 000 дози - два пъти по-малко от предстоящото.

Близо половината белгийци (42 на сто) декларират, че даже и с отшумяването на епидемията ще продължат да поддържат по-добра персонална хигиена и да се въздържат от здрависване и обятия, сочат данни от изследване на публичното мнение. Според данните жителите имат два пъти по-голямо доверие в посланията, свързани с рецесията, отправяни от самостоятелните специалисти (42 на сто), в сравнение с от политиците (21 на сто). Едва един от петима участници в изследването е изразил поддръжка за работата на държавното управление в епидемиологичните условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР