Белгия и ЕС работят върху схема за забрана на вносаСкъпоценните

...
Белгия и ЕС работят върху схема за забрана на вносаСкъпоценните
Коментари Харесай

Европа готова да се откаже от руски диаманти

Белгия и Европейски Съюз работят върху скица за възбрана на вноса
Скъпоценните камъни пътуват от Русия до Мумбай, и не престават за Съединени американски щати

Антверпен ще загуби, без Русия да понесе вреди

Белгийските управляващи и Европейската комисия работят върху система, с която продажбите на съветски диаманти да бъдат проследявани и разпознати като покупко-продажби със неразрешените “кървави диаманти ”, оповестява белгийското издание “Де Морген ”.

Белгия е единствената страна-член, която има огромни ползи във вноса на скъпоценни камъни. Руският импорт е от решаващо значение за диамантения бизнес в Антверпен. През 2021 година съветските диаманти съставляват към една четвърт от директния импорт в диамантения регион на Антверпен, където се намира и Световната борса за скъпоценните камъни. По този метод Антверпен финансира, въпреки и индиректно, съветската военна машина, разяснява “Де Морген ”.

Според разнообразни източници Европа най-сетне желае да постави завършек на това. Няколко държави-членки, в това число Полша, също упорстват за такива ограничения.

В предходния пакет от наказания диамантите бяха извадени от схемата в последния миг, само че наподобява има забележителен късмет този път нещата да се извърнат по друг метод. В подобен случай редица съдружни сътрудници във федералното държавно управление на Белгия ще изискат Брюксел да се застъпи за цялостна възбрана на вноса, показва изданието.

В случай на продължаващо европейско ембарго върху вноса на диаманти, Антверпен губи, а други търговски центрове печелят, без Русия да понесе съответни вреди, показват критици, представени от “Де Морген ”.

Скъпоценните камъни просто пътуват от Русия до Мумбай, където се шлифоват. В резултат на това те към този момент се преглеждат като индийски диаманти и могат да бъдат даже продавани в Съединени американски щати.

Белгия и Европейската комисия от известно време договарят да работят в границите на Г-7 върху система, с която съветските диаманти да могат да бъдат проследени до техния генезис. По този метод те остават разпознаваеми през целия развой на обработка като “кървави диаманти ”, които финансират войната, показва изданието.

“Преди години проследимостта беше на масата по време на диалозите за “Кимбърлийския развой ”, който не разрешава конфликтните диаманти. Това беше спряно от редица страни и промишлеността с аргумента, че е невероятно да се подсигурява проследимост. През последните 20 години този мотив остана преобладаващ, макар забележителния софтуерен прогрес, пропускайки доста благоприятни условия за по-добра подготовка на промишлеността за настоящия спор към съветските диаманти ”, споделя пред “Де Морген ”, специалистът Ханс Меркет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР