Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China
Коментари Харесай

Китайската банка в сянка казва, че има „огромен“ дълг и не може да плаща сметките си

Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на CNN, който изследва какво би трябвало да знаете за възхода на страната и по какъв начин той въздейства върху света.

Голяма компания за ръководство на благосъстояние в Китай сподели на вложителите, че не може да заплати всичките си сметки, разпалвайки още веднъж опасенията, че дългогодишният спад на недвижимите парцели в страната може да се трансферира в сенчестия банков бранш на стойност 3 трилиона $.

Zhongzhi Enterprise Group (ZEG) писа на вложителите в сряда, разкривайки, че е „ съществено неплатежоспособна “, съгласно отчет в китайския държавен информативен бюлетин lanjinger.com, цитирайки писмо от сенчестата банка, което също разгласява.

Ройтерс разгласява сходен отчет и сподели, че е видял писмото. CNN не може да ревизира писмото или неговото наличие, а ZEG не отговори на искане за коментар.

Базираната в Пекин компания, която има забележителна експозиция към закъсалия заможен бранш в Китай, съобщи в писмото, че мащабът на нейния дълг е „ голям “. Той обвърза общите си отговорности на до 460 милиарда юана (65 милиарда долара) против активи от 200 милиарда юана.

„ Тъй като активите на групата са съсредоточени в дългови и финансови вложения и имат дълга дълготрайност, събирането е мъчно, предстоящата възстановима сума е ниска, ликвидността е изчерпана и обезценката на активите е сериозна “, добави ZEG.

Групата е един от най-големите частни конгломерати в Китай с интервенции в региона на финансовите услуги, минното дело и електрическите транспортни средства. Притесненията по отношение на финансите му бяха провокирани за първи път през август, когато тръстът, който отчасти има, съобщи, че е пропуснал заплащания към корпоративни вложители.

Zhongrong International Trust, който ръководи средства на стойност 87 милиарда $ за корпоративни клиенти и богати лица към края на 2022 година, е една от хилядите компании за ръководство на благосъстояние в Китай, които оферират релативно високи равнища на възвръщаемост на вложителите.

Анализаторите са пресметнали, че концерн промишлеността или секторът на „ банкирането в сянка “ коства 2,9 трилиона $, което я прави по-голяма от френската стопанска система. Сенчестите банки нормално дават финансиране посредством задбалансови действия или посредством небанкови финансови институции, като да вземем за пример доверителни компании.

Мистериозна и голяма част от финансовия пейзаж на Китай, секторът на „ банкирането в сянка “ попадна в светлината на прожекторите, защото се въртят опасения за бъдещето на втората по величина стопанска система в света, която се бори с продължителна рецесия с недвижимите парцели.

Инвеститорите в тези артикули за ръководство на благосъстоянието в Китай нормално са хора от междинната и горната междинна класа, споделиха специалисти, и всевъзможни неизпълнения или даже опасения, породени от забавени заплащания, биха могли да понижат доверието на потребителите,

ZEG се извини за финансовите си проблеми в писмото до вложителите в сряда и сподели, че след гибелта на своя създател през 2021 година и последвалите оставки на висши ръководители, се е борила с „ неефективно “ вътрешно ръководство.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР