Беласица (Петрич) успя да надделее над борещия се за промоция

...
Беласица (Петрич) успя да надделее над борещия се за промоция
Коментари Харесай

Беласица победи Монтана като гост в дебюта на Даниел Моралес

Беласица (Петрич) съумя да надделее над борещия се за промоция в А група тим на Монтана с 3:1 в извънредно динамичен и открит дуел.

Първото полувреме мина равностойно с открита игра на двата отбора, без доста положения. Комитите имаха късмет да открият посредством Мариян Вангелов, само че топката облиза страничната греда. Домакините също имаха една обстановка, в която неакуратен удар от техен футболист излезе в навън.

Така пристигна момента в 36-та минута, когато Аксел подаде на фланга на Васил Божинов, който незабавно потърси надиграване, преодоля футболист на домакините и майсторски насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Монтана за 0:1.

Така Беласица се отдръпна за отмора при резултат 0:1.

Второто полувреме започва отлично за Бела, с бърза контраофанзива Мариян Вангелов открадна топката и излезе самичък против вратаря, реши да подава, не постъпи егоистично и непокрития Димитър Иванов не избърза с решението си, залъга бранител на Монтана, по-късно и вратаря и в 49-та минута означи на празна врата за 0:2.

Веднага по-късно се получи леко изнервена обстановка и голмайсторът Иванов получи жълт картон, като беше сменен от Запро Динев.

Домакините пробваха да се върнат в мача, основният арбитър отсъди дузпа в тяхна изгода и по този начин резултатът стана 1:2.

След отбелязването на гола от Монтана, футболистите на Бела контраатакуваха незабавно със Запро Динев, който надбяга футболист на Монтана и малко преди границата на наказателното поле беше съборен. Тъй като бе самичък против вратаря, основният арбитър изгони играча на домакините и по този начин Монтана доиграха мача с 10 индивида.

Това отвори огромни пространства в тяхната игра, които бяха употребявани ловко от Беласица. Гостите владееха дълги интервали от мача топката, подаваха си и имаха няколко благоприятни условия за гол, без да осъществят.

Така пристигна 90 ч-та минута, когато влезлият като промяна Андон Гущеров матира отбраната на домакините с прелестно попадение, получи топката в наказателното поле и майсторски финтира вратаря, като означи за 1:3.

До края Бела владееше топката и закономерно затвори мача с по този начин значимия триумф.

След днешния дуел, Беласица се красива на 13 място във краткотрайното класиране с 34 точки.

В идващия кръг комитите одобряват тима на Черноморец Балчик в Петрич.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР