Беларуското външно министерство заяви днес, че Минск ще отговори на

...
Беларуското външно министерство заяви днес, че Минск ще отговори на
Коментари Харесай

Минск взима ответни мерки срещу авиокомпании от ЕС и Великобритания след санкциите срещу беларуската авиоиндустрия

Беларуското външно министерство съобщи през днешния ден, че Минск ще отговори на глобите против авиационната си промишленост със сходни ограничения против авиопревозвачи от Европейския съюз и Англия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Европейски Съюз наложи наказания на беларуската държавна самолетна компания "Белавия ", като я упрекна, че е превозвала мигранти с тактическа цел да дестабилизира европейски страни. Наказателните ограничения бяха съгласувани с Вашингтон.

Външното министерство на Беларус сподели още, че ще забрани вноса на избрани артикули от страни, които постановат антибеларуски ограничения, без да дава спомагателни сведения за въпросните артикули.

В известие на беларуското външно министерство се споделя: "Като ответна мярка на противозаконния външен напън посредством наказания, ориентиран към подриването на суверенитета на Беларус и утежняването на благосъстоянието на беларуските жители и за отбрана на националните ползи, държавното управление на Република Беларус взе решение за налагане на възбрана за импорт на редица артикули на територията на страната, произхождащи от страни, прилагащи противозаконни антибеларуски наказания ", се споделя в известието. Допълва се, че съответната наредба ще бъде подписана в най-скоро време.

От известието на министерството излиза наяве още, че като една от ответните ограничения против западните наказания Беларус е разширил листата на лицата, на които е неразрешено да влизат на територията на страната и на Съюзната страна сред Русия и Беларус.

"Разширени са описите на лица, чието влизане на територията на Република Беларус и на Съюзната страната от страни, които редовно дискриминират беларуски публични лица, публицисти и представители на публичните организации, е нежелателно ", се споделя в уеб страницата на беларуското външно министерство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР