Беларус се вижда принудена да затвори границите си със съседните

...
Беларус се вижда принудена да затвори границите си със съседните
Коментари Харесай

Беларус обяви, че затваря границите си с Литва и Полша


Беларус се вижда принудена да затвори границите си със прилежащите Литва, Полша, както и да укрепи границата с Украйна, съобщи президентът Александър Лукашенко. Настоящата обстановка го принуждава, дружно с Русия, да построи обща отбрана на Съюзната страна, изясни той.

Лукашенко прикани „ народите на трите страни да възпрат политиците си и да предотвратят започването на война “, съобщи БНР.

Принудени сме да изтеглим войски от улиците и да приведем половината войска в бойна подготвеност, добави Лукашенко. Президентът изясни, че дружно с Русия са взели решение да ускорят от дълго време плануваното военно обучение " Славянско приятелство 2020 ".

Говорителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер заяви, че Полша не е получавала каквото и да било удостоверение, че границата настина е затворена, отбелязва Ройтерс. Полският заместник-външен министър Павел Яблонски е изпратил SMS до Ройтерс, в който се споделя: " Приемаме това като следващ детайл от пропагандната акция, от психическа игра, която цели да сътвори чувство за външна опасност ".

Началникът на литовската работа за гранична защита Рустамас Любайевас съобщи, че литовската граница също действа както нормално. " Не знаем какво значат тези изказвания. Ще затворят границата за товари, за хора или нещо друго? Ще изчакаме да забележим какво имат поради тези изявления и по какъв начин се ползват ", сподели литовският външен министър Линас Линкевичус.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР