Беларус и Русия са изготвили списък с изключително важни електронни

...
Беларус и Русия са изготвили списък с изключително важни електронни
Коментари Харесай

Лукашенко: Минск е започнал да доставя на Москва критично важни електронни компоненти

Беларус и Русия са изготвили лист с извънредно значими електронни съставни елементи и беларуски компании към този момент са почнали първите доставки, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на президента на Беларус Александър Лукашенко по време на негово посещаване в научноизследователския и индустриален холдинг за точно машиностроене " Планар ", където се организират разисквания за вероятностите за развиване на микроелектрониката в страната.

" Заедно с съветската страна беше формиран лист на сериозните съставни елементи, които би трябвало да се създават в беларуските предприятия и беше направена пътна карта за създаването им ", съобщи Лукашенко. " Вече започнахме да доставяме редица детайли на съветски предприятия ", добави той.

По думите на беларуския президент е било подписано съглашение за основаване на взаимен беларуско-руски център за създаване и произвеждане на фотошаблони. " Това ще даде опция за взаимна развойна активност и ще понижи зависимостта на беларуските и съветските консуматори от вносни доставки ", съобщи Лукашенко.

Той напомни, че беларуското държавно управление е одобрило програмата за развиване на микроелектронната индустрия на републиката до 2030 година и изиска да му се рапортува до каква степен добре преценени и амбициозни са вероятностите и подхванатите ограничения за по-нататъшно развиване на индустрията. " Какво е належащо, с цел да се сътвори произвеждане на по-високо софтуерно равнище? Нека припомня, че има вложители, подготвени да финансират плановете. Бих желал също по този начин да знам по какъв начин напредва работата по усвояването на листата с електронни съставни елементи, нужни за съветската индустрия ", сподели Лукашенко.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР