Бежанската вълна от Украйна повишава рисковете от трафик на хора,

...
Бежанската вълна от Украйна повишава рисковете от трафик на хора,
Коментари Харесай

Бежанската вълна носи повишен риск от трафик на хора

Бежанската вълна от Украйна покачва рисковете от трафик на хора, предизвестяват специалисти.

„ Генерално хората, които бягат от зони на боен спор и търсят протекция в други страни, са извънредно уязвими от замесване в трафик на хора и употреба . Гражданите на Украйна, които идват сега - млади дами и деца, са измежду най-уязвимите групи. Трафикантите няма да се забавят и ще стартират да търсят способи да се възползват от това, да печелят на гърба на хората. Това мъчно може да бъде избегнато в по този начин основания голям поток от мигранти “, разяснява пред БНР Ернеста Русева от Секретариата на Националната комисия за битка с трафика на хора.

Трафикантите в последните години са развили уменията си и употребяват от ден на ден „ меки “ способи на замесване в употреба, все по-рядко се употребява директна форма на насила, означи Русева в предаването „ Хоризонт до обед “.

„ Те по-скоро убеждават евентуалните си жертви посредством обещания за добър живот, за по-добра работа. Обещания, които доста постоянно са прекомерно хубави, с цел да бъдат истина. Но когато си в уязвима обстановка, доста постоянно хората са склонни да подценяват рисковете и да неглижират някои знаци , които могат да им покажат, че несъмнено предложение за работа или прочувствена обязаност, която трафикантът може да построи с евентуалната си жертва, не е фактически. “

Спасяващите се от войната в Украйна могат да попаднат в една не толкоз приветлива среда , посочи Ернеста Русева.

Експертът поучава бежанците да не дават персоналните си документи на никого, с изключение на на представители на управляващите. Същото се отнася за мобилните телефони. Бежанците би трябвало да са деликатни, когато получават да вземем за пример предложение за нискоквалифицирана работа с високо възнаграждение.

„ Никога да не се тормозят да алармират, в случай че имат някакво подозрение. “

Информацията по тематиката е налична . Освен разпространяването по онлайн канали, следва тя да бъде разпечатана и да се раздава на граничните пунктове .
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР