Бежанската криза е вече няколко години тема номер едно за

...
Бежанската криза е вече няколко години тема номер едно за
Коментари Харесай

МВР официално определи що е то мигрантска криза

Бежанската рецесия е към този момент няколко години тематика номер едно за Европа и България в избрани интервали, а в този момент, с новия План за деяние на Министерство на вътрешните работи още веднъж се обръща внимание на евентуална опасност. Съгласно проекта, а ко за едно денонощие през границата с Турция в България преминат 250 или повече души, приказваме за рецесия .
" Извънредна обстановка поражда при нелегално прекосяване на държавната граница на повече от 250-300 лица за денонощие и запълване потенциала на дирекция " Миграция " над 70% ", написа в документа. Според последната информация през септември арестите на " Миграция " са били запълнени съвсем 60%. Там могат да бъдат държани най-много 700 души, а през септември са били настанени 418.
Пак през септември са задържани 464-ма души. Едва 98 от тях обаче са арестувани при влизане на българска територия. В голямата си част – 293 души – са задържани навътре в страната, т.е. съумели са да влязат нелегално, без никой да ги засече, разяснява в. " Сега ". Тази статистика не е оригиналност - постоянно в периодическите доклади за незаконните мигранти се вижда, че арестуваните са повече или навътре в България, или на границата със Сърбия.
При спешна обстановка на границата би трябвало да се активизират спомагателни сили на Министерство на вътрешните работи, армията, ДАНС, военното и цивилното разузнаване, както и други институции, планува проектът. Министерство на вътрешните работи би трябвало да има подготвеност да изпрати незабавно на границата повече граничари, жандармеристи, както и служители на реда от вътрешността на страната. ДАНС и разузнаването би трябвало да усилят наблюдението и да търсят повече информация за аргументите за засиления напън. В арестите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да се усили потенциалът за настаняване на хора.
Министерство на вътрешните работи разчита на сериозна помощ от армията, излиза наяве от проекта. Още в процеса на подготовка за засилена миграционна вълна на военните се разпорежда да дават армейски терени с отпаднало предопределение за създаване на краткотрайни палаткови лагери, където да се настаняват чужденците. Сред другите им задания е обезпечаване на военни с оръжие и техника, които да оказват помощ на Министерство на вътрешните работи, както и да охраняват морската граница с патрулни кораби и хеликоптери. Армията би трябвало да има подготвеност и да построи лека краткотрайна ограда от режеща тел, в случай че се наложи. Военните ще би трябвало да провеждат и изхранването на мигрантите във краткотрайните палаткови лагери, както и да обезпечат полицията с спомагателна техника.
Разузнаването авансово би трябвало да знае какво се случва в страните, откъдето идват най-вече мигранти, както и в Турция, планува проектът. Освен това там има и работни групи по тероризма и миграцията, които се привеждат в нужния работен режим. Идеята е да се знае авансово дали няма да има бежанска вълна и да се планува от кое място тъкмо ще бъдат " пуснати " съответните канали за трафик на хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР