Бедствено положение в Поморие и частично бедствено в част от

...
Бедствено положение в Поморие и частично бедствено в част от
Коментари Харесай

След силната буря в Бургаско: Сериозни щети след ураганния вятър и поройния дъжд


Бедствено състояние в Поморие и отчасти бедствено в част от община Бургас, след мощната стихия в региона през вчерашния ден. Ураганният вятър засегна села в региона, както и Созопол, Несебър и Карнобат.

Мощната стихия изкорени дървета и събори електрически стълбове, като нанесе огромни провали по 110-киловолтовата мрежа. Размерът на вредите към момента се обяснява.

Снимка: bTV


Секунди след началото на бурята, токът в Поморие угасва. Таванът на басейна в СПА центъра на един от хотелите рухва върху хората и затиска две дами.

" Вследствие на мощния вятър въздуховодите, които вкарват пресен въздух в басейна, поемат част от този вятър, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача и пада върху лежащите хора към басейна и тези вътре, които са в басейна. Късмет, че просто при самото рухване таванът се пречупва, визира един-двама души, другите съумяват да избягат ", споделя Иван Алексиев - кмет на община Поморие.

Снимка: bTV


Силният вятър събаря в морето човек от борда на яхта.

" Сформирахме екипи всички, които са с бързи лодки и джетове влязоха да търсят индивида. Намерили са го някъде към Ахелой жив ", изясни Алексиев.

Най-големи са вредите в местността Косата.

Бурята изтръгва покрива на заведение, което е било цялостно с хора и го запраща на другия край.

" Две от децата се скриха долу под масите. Имаше други дами, само че то хвърчеше пясък, всичко беше толкоз черно. Само гледахме някакви силуети кой къде се крие, по някакъв метод всеки се избави ", спомня си Любомир Балабанов – притежател на почивна станция.

Вятърът изкорени 60-годишен бор в двора на семейство Ватеви в село Лъка. Дървото е затиснало жиците на електропреносната мрежа.

Снимка: bTV

В землището на селото са съборени стълбове с високо напрежение. За възобновяване на вредите по високоволтовата мрежа в региона ще са нужни 2 месеца.

" Обсъждаме разновидности, в това число и някои по-нестандартни решения- потребление на хеликоптери и кранове и така нататък, с цел да може да се работи на 16-часов, 24-часов режим на работа. Така че тези два месеца да бъдат оптимално съкратени, с цел да осигурим отоплителния сезон ", сподели Росен Христов - длъжностен министър на енергетиката.

В Бургас има счупени прозорци и витрини, изкъртени мазилки и изолации на здания. Ураганът нанесе провали и в Созопол, Карнобат и Несебър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР