Бедствено положение е обявено в община Стражица заради двата прелели

...
Бедствено положение е обявено в община Стражица заради двата прелели
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Стражица

Бедствено състояние е оповестено в община Стражица поради двата прелели язовира, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района. По-рано денем се скъса част от язовирната стена край село Нова Върбовка в община Стражица, област Велико Търново.
Кметът на Нова Върбовка Тодор Илиев заяви, че няма потърпевши хора. За три часа са паднали превалявания от към 120 л/кв.м.
Водната буря е наводнила учебното заведение в село Камен. Преливането на язовира е почнало тази нощ. Ген. Кирил Войнов, зам.-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, който е на мястото на случая, заяви, че е получил информация за преливането на язовира към 1 ч. през нощта. Като причина за преливането той уточни изобилните дъждове от последните дни. Войнов сподели още, че в близкото село Камен има различен язовир – Чешме дере, който е с 40 хиляди куб. метра зареден размер, а този язовир също е проблематичен. И двата са каскадни. Засега язовирът, част от който е препълнен, не основава риск за популацията на село Нова Върбовка, тъй като то се намира над водоема.
В момента тече отводняване на учебното заведение в с. Камен. В идващите часове комисия от Областната дирекция „ Земеделие “ ще посети с. Нова Върбовка, с цел да ревизира и оцени вредите по земеделските земи и частните стопанства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР