Бедствено положение е обявено в Котел след като в сряда

...
Бедствено положение е обявено в Котел след като в сряда
Коментари Харесай

Бедствено положение в Котел заради наводнение

Бедствено състояние е оповестено в Котел откакто в сряда следобяд ниската част на града беше наводнена. Това разгласи кметът Коста Каранашев, представен от БНР.

20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от мощната вода. Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър.

Настилката по няколко от засегнатите улици на града към този момент не съществува, а мощната вода е срутила минимум две постройки, които локалните настояват, че са били обитаеми жилища.

Каранашев сподели, че ще активизира целия запас на общината за справяне с вредите от бедствието: „ В момента описваме вредите. Ходим по къщите. Виждаме къде какво се е случило. Предстои организация на всички общински чиновници, ще помолим и Горското стопанство да ни помогне, с цел да може всичко, което е по пътната мрежа да бъде изнесено. “

Каранашев изясни още, че на идната сесия на Общинския съвет тази седмица ще внесе предложение за разпределяне на парични компенсации на потърпевшите фамилии, както и че на празника на града в събота ще открие дарителска акция. Освен това ще разчита и на страната за възобновяване на вредите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР