Бедствено положение е обявено на територията на община Свищов. Заповедта

...
Бедствено положение е обявено на територията на община Свищов. Заповедта
Коментари Харесай

Заради пожари в Свищов е обявено бедствено положение

Бедствено състояние е оповестено на територията на община Свищов. Заповедта е издадена от кмета Генчо Генчев, а повода е новият пожар в нефункциониращото бунище в местността Ненова шатра, заяви организация " Фокус ". Бедственото състояние влиза в действие от през днешния ден и ще важи до 23 август. В този интервал ще се извършва Общинския проект за отбрана при бедствия и повреди.

По-късно бе обявено, че пожарът на остарялото бунище в Свищов е овладян, следва огънят да бъде изцяло угасен. Пред БНР кметът Генчо Генчев увери, че са взети ограничения огънят да не стигне до околните къщи. Утре се чака да стартира засипването на сметището с пръст.

" Незабавно от на следващия ден откриваме строителната площадка на към този момент овъгленото бунище и стартира да идва техниката и запръстяването на сметището, с което мисля, че ще успеем да овладеем обстановката и обгазяването на Свищов през идващите дни ", сподели Генчо Генчев.

Старото бунище на Свищов, в което са депонирани близо 360 хиляди куб. метра боклуци, се възпламени на 14 август, а през почивните дни обгази града.

Гори нова линия от пожара край село Реброво, заяви организация " Фокус " като се базира на началника на оперативния център на " Пожарна сигурност " в района комисар Тошко Бързилов. " Това си е развиване от остарелия пожар. В момента се работи по нея ", изясни той. Комисар Бързилов добави, че пожарът се охлажда. " Създава се нужната организация. Няма нещо притеснително на този стадий ", сподели още той.

Вчера в Реброво изгоряха две вили.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР