Бебето в центъра на индийско-германския дипломатически спор

...
Тя обича индийската храна и във видеоклипове, споделени от родителите
Коментари Харесай

Тя обича индийската храна и във видеоклипове, споделени от родителите й, изглежда радостна в тяхната компания.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Но бебе М, на две години и половина, сега е в център за деца със специални нужди близо до германския град Берлин, казва нейната майка.

Малкото дете беше в центъра на дипломатически спор между Индия и Германия, след като беше отнето от индийското й семейство по обвинения в малтретиране на деца през септември 2021 г. - когато беше само на седем месеца.

През юни тази година съд в Берлин прекрати родителските права на Диа и нейния съпруг Амит - ние не използваме истинските им имена по правни причини - и попечителството над бебето е предадено на Jugendamt или Службата за социални грижи за младежта на Германия. Съдът също така отхвърли искането на родителите за репатриране на детето в Индия. Родителите го нарекоха "фиктивен процес" и подадоха жалба.

Диа, която в момента е в Делхи, за да събере подкрепа в борбата си да върне детето обратно в Индия, се разлива в сълзи, докато говори пред BBC за раздялата от нейната дъщеря.

Семейството се премества в Берлин през 2018 г., когато Амит си намира работа там и бебето M се ражда на 2 февруари 2021 г.

Според съдебните документи, в центъра на спора на семейството с властите е генитално нараняване, което бебе М е получило, когато е била на седем месеца. Има един лекар, който казва, че "никога не са виждали толкова тежко генитално нараняване на бебе" и че тя се нуждае от операция, за да го поправи.

Защитата на детето службите я отведоха, казвайки, че подозират сексуално насилие - обвинение, което семейството отрече. Болницата, в която е била лекувана, ги е освободила по-късно, като лекарите са потвърдили, че „няма доказателства“, които да предполагат сексуално насилие, и полицията е затворила случая, без да повдига обвинения.

Родителите казват, че смятат, че нараняването е случайно. Двама независими лекари от САЩ и Индия, които са видели медицинската документация на бебето, са съгласни с тази оценка.

„Нараняването много вероятно е причинено от злополука. Невъзможно е родителите умишлено да са я наранявали многократно и след това да са я закарали на лекари“, казаха те в доклад, представен в съда. Те добавиха, че смятат, че „нараняванията й може да са се влошили поради всички инвазивни изследвания“, на които е била подложена.

Но органите за закрила на детето казаха, че не смятат, че Baby M ще бъде в безопасност у дома – твърдение, с което съдът се съгласи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР