Беат Фойц (Швейцария) спечели и второто спускане валидно за Световната

...
Беат Фойц (Швейцария) спечели и второто спускане валидно за Световната
Коментари Харесай

Фойц с 2/2 на спусканията в Кицбюел

Беат Фойц (Швейцария) завоюва и второто втурване годно за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже, което се организира в австрийския зимен център Кицбюел.

За Фойц днешната победа е под номер 15 в неговата кариера и 12-та в дисциплината втурване. Той стигна до нея, откакто записа време от 1:55.29, с което остана на 0.17 секунди пред Йоан Кларе (Франция). Трети пък се подреди вторият от петъчното втурване Матиас Майер (Австрия), който даде време с 0.38 по-слабо от това на Фойц.

‘What an amazing ski! The double is on!’

Beat Feuz lays down a marker
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
В самото си втурване Фойц още веднъж направи невероятна второ половина на трасето, в която мазета закъснение от 0.42 секунди, което бе натрупал по отношение на Кларе. Само във финалния шус и скок, швейцарецът направи разлика от 0.17 пред втория най-бърз в тази част на „ Щрайф “ – Джаред Голдбърг (САЩ). Американецът приключи 24-ти през днешния ден.

А самият заключителен откъс на австрийското трасе бе леко изменен след злокобното рухване на Урс Крюнбюел (Швейцария) по време на петъчното втурване. Тогава швейцарецът загуби надзор по време на полета си след финалния скок и се приземи на своята глава. Това провокира закъснение от повече от половин час, като Крюнбюел ще пропусне остатъка от сезона, защото има счупена ключица, мозъчно разтърсване и раздрани коленни връзки. Днес скокът бе модифициран, като дължината на полета не бе изменена доста, за сметка на неговата височина, което го направи по-безопасен.

Ready to rock! Downhill 2, today at 10.20 CET.
— FIS Alpine (@fisalpine)
А с днешната си втора победа за сезона, Фойц излезе отпред в класирането за дребния глобус в дисциплината втурване, като с актив от 326 точки, той води с 28 пред Майер, до момента в който трети с 217 е Кларе. В борбата за огромния глобус, водач със 778 пункта остава Алекси Пентюро (Франция), втори все още с 560 е Александър Аамод Килде (Норвегия). Носителят на огромния глобус за предишния сезона обаче няма да вземе присъединяване в стартовете до края на актуалната акция, откакто се контузи по време на подготовка в Австрия предходната седмица. Трети пък в борбата за огромния бистър глобус с 527 точки е Марко Одермат (Швейцария).

Програмата на Световната купа при мъжете продължава на следващия ден със супергигантски слалом в Кицбюел. Той трябваше да се организира през днешния ден, само че поради отлагането на плануваното за през вчерашния ден второ втурване по „ Щрайф “ поради неприятните метеорологични условия и той бе отсрочен с един ден. Началният час на конкуренцията е 11:45 българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР